zondag 27 februari 2011

High Tea

De laatste dagen gaan tellen voor een vriendin van mij. Ze gaat verhuizen. De laatste weken maken we nog even het beste ervan. Dit houdt in, vaak even op de koffie. Nog even bolwen via de Wii en uit eten.

2 weken geleden zegt ze, ik wil zo graag een keer een High tea doen. Dus in plaats van vrijdag uit eten te gaan, wat zo langzamerhand een traditie aan het worden is, zijn we vandaag naar Parkzicht (normaal gaan we vrijdags heen) gegaan, want daar hebben ze High Tea.

Op de flyer staat....zondags High Tea, wil je andere dagen, dan moest je even reserveren. Wij gaan gewoon heen.
We gaan zitten, er wordt geen goedendag gezegd door een jong meisje dat ons moest bedienen. Wij vragen om een Hight Tea. Heeft u gereserveerd wordt er gevraagd. Nee. Ze ging even vragen of het dan wel kon. Ze komt niet terug met de worden, ja hoor u kunt nog mee doen. Nee we krijgen een thee kannetje met heet water (geen gekookt water). Het is een kannetje met een kop (soepkom) eronder. Suiker, kregen we niet, waarschijnlijk doet iedereen aan de lijn. Gelukkig heeft er maar 1 een zoetje nodig van ons, die had ze gelukkig bij zich. Toen de thee op was, vroeg ze of we suiker wilde. Nee wel weer graag een beetje heet water.

Er daar kwamen de hapjes, wat kleine sandwiches, scones, muffins, soesjes en een paar bonbons. Ik ben niet zo'n zoete kauw, geef mij maar wat hartigs, maar goed ik ga mee voor de gezelligheid. Het was karig. Dus we vragen, kunnen we er ook nog iets bij krijgen, want de sandwich met zalm was lekker. Nee dit kon niet. Dit was alles wat we kregen.

We hebben het heel leuk gehad, want dit grapje kostte 15,95 p.p. Het schaaltje waar we met zijn 3en van moesten eten, was 15,95 waard voor ons 3en. Wij hebben lol gehad, alleen al om de prijs, alles moest op en wat overbleef ging wel mee voor de honden.

Een Wrap, een Veenburger of een Balletje van het Plein is nog goedkoper en veel lekkerder en je zit vol. Na daar 2 uur te hebben gezeten, moesten we afrekenen. Een hightea kost 15,95 p.p. Alles stond op 1 rekening, er stond verder niks bij, maar het meisje had wel moeite met dit te delen, want het was zo raar bedrag. Een fooi hebben ze niet gekregen. De bediening liep erbij alsof ze een zware nacht ervoor hadden gehad met stappen. We hadden nog trek maar waren wel 15,95 lichter van helemaal niks, lucht happen.

Toen we buiten stonden zijn we maar naar de snackbar gelopen om een patatje te eten. 2 euro kostte dit. Lekker dat het was en we zaten vol.

Die vriendin is gelijk genezen, want ze heeft het afzeiken van ons wel moeten afhoren. Gelukkig kan ze er tegen en weet ze wie het zegt.
Voor ons geen hightea meer, maar het was een gezellige geslaagde middag.

1 opmerking:

  1. Toch jammer voor Parkzicht. Normaal ben je vol lof over het eten enzo, daar.

    Maar goed dat je de lol er nog van in zag. Dan is de schade iets minder pijnlijk...

    BeantwoordenVerwijderen