maandag 22 november 2010

Pindamannetje en vogels schieten

Moeders maakt pindamannetjes. Voer voor de vogels in de vorm van een mannetje. Erg leuk! En ze doen het ook nog. Van het weekend hebben we er eentje opgehangen en bijna direct hadden we "beet". Er werd op bepaalde momenten door vier koolmeesjes tegelijk gebruik van gemaakt. Dus... cameratijd!
En dat is dus nog niet zo eenvoudig. Want de koolmeesjes vliegen wel heel stoer naar de versnaperingen, maar zodra ze maar iets horen, zijn ze weer gevlogen.

Dus vanuit huis, met het raam open vogels schieten. Wachten en wachten en in deze tijd van het jaar is een open raam ook niet echt bevorderlijk voor de energierekening. Na een tijdje de hoop maar weer opgegeven. Raam dicht en hopen dat het de volgende dag wel lukt.
De volgende dag dus weer gewapend met de camera, maar nu achter glas. Nadeel daarvan is dat er een beetje een waas over de foto's komt en ze niet echt scherp zijn, maar met een beetje bewerking komen we er wel!

Tot nu toe heb ik één foto van een koolmeesje op het pindamannetje. En heel veel van de vogels op andere versnaperingen. Ik hoop nog meer foto's te kunnen maken van de koolmeesjes op het pindamannetje. Wie weet heb ik vandaag meer geluk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten