zondag 8 augustus 2010

Vitamine D

Ons lichaam heeft het hele alfabet aan Vitamines nodig. De meesten halen we uit onze voeding, maar die ene, Vitamine D, das toch een apart geval. Tuurlijk, voor een heel klein deel zit deze vitamine in boter. Maar voor het overgrote deel moeten we voor de "inname" naar buiten. Namelijk... de zon!
Het is daarom voor een mens belangrijk om zo af en toe je neus eens buiten de deur te laten zien. Nu, in de vakantieperiode en de temperaturen niet meer zo extreem hoog, wordt er bij ons in het hofje actief gedaan. Buiten dat het gezellig is en je beweegt, word je ook nog eens blootgesteld aan daglicht. Vitamine D dus. En deze blootstelling is absoluut niet schadelijk.

Beter nog: ga naar buiten, beweeg! En dat is stoer gezegd hoor, door iemand die een conditie heeft van min 10. Maar dezelfde persoon ziet ook dat steeds meer kinderen minder buiten komen en bewegen. En dat is jammer. Van bewegen en buiten zijn/spelen krijg je juist meer energie, je verbrandt meer energie (dus je wordt er ook niet dik van), en bovenal is het ook gewoon leuk!
Leuker dan zo'n saaie DSI/Wii/XBox/PS3 en wat voor andere consoles er al niet zijn. Daar word je duf van, een einzelgänger en bovendien levert het je lijf niets op. Want de D in DSI staat echt niet voor de gelijknamige Vitamine...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten